Forhistorie

 1. Forhistorien
  En gruppe fra Herning bridgeklub deltog i 2019 i det åbne EM i Istanbul. Det var så spændende at man fik den ide at prøve at få et internationalt bridge arrangement til Herning. Tankerne gik i første omgang på 2025 eller senere.
  I marts 2023 blev vi kontaktet af EBL, der ville høre om det var muligt at arrangere EM i Herning i 2024. Det var med meget kort varsel, da den endelige beslutning skulle træffes af EBL i Strasbourg fredag den 9. Juni 2023.
 2. Forberedelser i Herning
   Vi fik hurtigt kontakt til Herning kommune, Visit Herning og MCH, for at sikre at der var plads i MCH og hotelkapacitet nok i perioden. Derefter kom EBL’s præsident Eric Laurant til Herning for at se faciliteterne og mødes med repræsentanter for Herning Kommune, Visit Herning, MCH og Danmarks Bridgeforbund. Efterfølgende kom EBL’s IT ansvarlige og Operations manager til Herning for at besigtige spillestedet. Alle disse indledende øvelser mundede ud i at Herning kunne byde ind som vært for EM 2024.
 3. Præsentation for EBL i Strasbourg
  Herning skulle nu præsenteres for EBL’s executive Committee. Det foregik i Strasbourg ved at vi præsenterede Herning samt de muligheder byen og området kunne tilbyde. Spillested, Hoteller, restauranter og hjælp fra frivillige.
  Dagen efter præsentationen fik vi besked om at EBL havde valgt Herning.
 4. Etablering af Organisation I Danmark
  Nu gik vi i gang med at etablere en Organisation i Danmark, der kunne sikre et godt samarbejde med EBL om forberedelse og afvikling af EM 2024. Første skridt på vejen var at forhandle og underskrive kontrakterne mellem EBL, DBF og MCH. Da dette var på plads begyndte vi at rekruttere ansvarlige for de forskellige aftaleområder, og den endelige organisation er nu på plads.
 5. Statusmøder med EBL
  Der afholdes månedlige statusmøder mellem EBL og den danske organisation, hvor vi orienterer om udviklingen og drøfter eventuelle problemstillinger.